?>
Gasteinertal - Grossarltal

Gasteinertal - Grossarltal

Skigebied Gasteinertal - Grossarltal

Het Gasteinertal behoort tot Ski Amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk. Maar liefst 860 km perfect geprepareerde pistes zorgen voor eindeloos wintersportplezier. Dorfgastein is verbonden met het Grossarltal, het eerste grote skigebied in het Gasteinertal. Het tweede deel bevindt zich tussen de skidorpen Bad Hofgastein en Bad Gastein. Tenslotte is er nog het diepsneeuwmekka Sportgastein.

Vanuit Dorfgastein brengt de Fullseck gondelbaan je onmiddellijk in het skigebied van Dorfgastein-Grossarl. Van hieruit kan je meer dan 200 km skipistes ontdekken. Talrijke sneeuwkanonnen zorgen voor sneeuwzekerheid. Skiën kan tot vlakbij de hotels in het dorp. De gratis skibus brengt je naar Bad Gastein, Bad Hofgastein of Sportgastein, de andere drie dorpen van het Gasteinertal. Dorfgastein is een klein en gezellig dorp met enkele typische, gemoedelijke Stuben en gezellige restaurantjes.

De Schlossalmbahn brengt de skiërs vanuit Bad Hofgastein onmiddellijk in het skigebied van Badgastein-Bad Hofgastein, terwijl de Stubnerkogel gondelbaan je vanuit Bad Gastein onmiddellijk in het uitgebreide skigebied brengt. In het Angertal tussen Bad Gastein en Bad Hofgastein vind je het perfecte skigebied voor beginnende skiërs. De hogergelegen pistes van het gebied vormen dan weer een mooie uitdaging voor gevorderde skiërs en snowboarders. Bad Gastein is een levendig dorpje dat met zijn gezellige stationsbuurt en kuuroorden doet terugdenken aan de tijd dat Keizerin Sissi hier haar vakanties doorbracht. Toch combineert men de oude charme perfect met de moderne faciliteiten van een topskigebied.

Interactief skiplan Ski Amadé

Kenmerken skigebied
Gebied: Gasteinertal - Grossarltal
Hoogte: 865 m - 2686 m
Afstand: Antwerpen - Dorfgastein: 992 km
Alpineski: 203 km
Snowboard: Funpark Grossarl
(0 stemmen)