Nuttige info

Nuttige info

Hotel

Voor alle hotels gelden de volgende regels:

 • Bij aankomst zijn de kamers in de namiddag beschikbaar.
 • De bagage kan bij aankomst in de voormiddag in een gemeenschappelijke ruimte geplaatst worden.
 • Bij vertrek dien je je kamer om 10.00 uur te verlaten (tenzij anders vermeld).

Op al onze reizen kan er al dan niet optioneel de dag van aankomst en vertrek geskied worden. Wanneer de kamers niet behouden kunnen worden tot aan het vertrek, zijn er douches ter beschikking zodat je jezelf nog kan opfrissen voor de terugreis.

De meeste van onze hotels liggen op wandelafstand van de piste zodat je ’s morgens snel op de skilatten staat. Voor hotels die verder van de liften zijn gelegen zijn er vaak privé pendeldiensten van het hotel, gratis skibussen of onze eigen autocar die klanten op een paar minuten naar de liften brengen. 

 Terug naar boven

Clubs

Skiclub

Logo Skiclub

De reizen met een Skiclub symbool zijn elk voorzien van Nederlandstalige skilessen voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Onze gediplomeerde monitoren tonen jou de tips & tricks om een echte topskiër te worden. Ze kiezen de meest ideale pistes voor elk niveau en bieden jou de nodige uitdaging om met een voldaan gevoel terug naar huis te keren.

Naast de dagelijkse après-ski, worden er ‘s avonds nog tal van andere, vrijblijvende, activiteiten georganiseerd. De reisleider en monitoren zorgen dat elk detail voor jou geregeld wordt. Je kan steeds bij hen terecht met vragen en eventuele problemen. Zo kan jij optimaal genieten van een welverdiende vakantie.

Al onze monitoren zijn geregistreerd conform de plaatselijke wetgeving.

Bekijk alle Skiclub-reizen

Kidsclub

Logo Kidsclub

In de voormiddag worden skilessen georganiseerd voor kinderen van vier tot 14 jaar. Op een speelse wijze leren ze de basistechnieken van het skiën. Kinderen met enige ski-ervaring krijgen de kans om hun techniek te verfijnen. Om onze jongste reizigers gemotiveerd te houden, worden de lessen afgewisseld met pauzes vol animatie en dolle sneeuwpret! Alle skilessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde Nederlandstalige monitoren.

Bovendien is er elke namiddag kinderskibegeleiding, de mama’s en papa’s kunnen ondertussen genieten van de uitgestrekte skipistes. Na het skiën is er kinderanimatie voorzien: dansen, knutselen, rodelen, … de kids hebben het zeker en vast naar hun zin. Eén groot kinderfeest, als je ’t ons vraagt!

Al onze monitoren zijn geregistreerd conform de plaatselijke wetgeving.

Bekijk alle Kidsclub-reizen

Babyclub

Logo Babyclub

Ook aan de allerkleinsten wordt er gedacht. In de babyclub kunnen kindjes van 18 maanden tot zes jaar terecht. In de voor- en namiddag wordt er naar hartenlust gespeeld. Ook voor hen zijn er leuke activiteiten voorzien zodat ook zij kunnen genieten van de vakantie.

’s Middags eten de kindjes met mama en papa of, na overleg, samen met de kinderjuf. Op die manier krijgen mama en papa de kans om een dagtocht te maken. Wanneer er in de namiddag nog nood is aan een dutje, dan vragen we aan de ouders om op hun kindje te passen. Zo kan het kindermeisje samen met de andere kids verder spelen.

Ook de kleinste skiërtjes tot 6 jaar, die na de middag te uitgeput zijn om de sneeuw te trotseren, zijn welkom in onze babyclub. Zo kunnen de ouders zorgeloos de piste op.

Bekijk alle Babyclub-reizen  Terug naar bovenKinderkortingen

Voor onze kinderen hebben we extra kortingen uitgewerkt! Je vindt ze in de gedetailleerde prijstabellen van de verschillende hotels, neem snel een kijkje, je zal versteld staan! Let wel: deze kortingen gelden enkel wanneer het kind de kamer deelt met twee betalende personen (volwassenen tarief), anders geldt een aangepaste korting afhankelijk van het hotel en de skipasprijzen.

Skiles en monitoren

Monitoren

Onze Nederlandstalige gediplomeerde monitoren passen de lessen aan volgens het niveau van de skiërs of snowboarders. Kinderen en volwassenen worden in aparte groepen ingedeeld volgens niveau (uitzonderlijk, op de kleinere reizen, kunnen er kinderen met volwassenen worden ingedeeld).

Nederlandstalige ski- en snowboardlessen

Skilessen zijn inbegrepen op de reizen met ski- en/of kidsclub. De lessen starten steeds de dag na aankomst en eindigen de dag voor vertrek. Ze worden gegeven volgens niveau en leeftijd. De lessen gaan door in de voormiddag en duren telkens drie uur, de starturen van deze lessen wordt ter plaatse met de reisleider besproken. Als extra krijgen de beginners de eerste twee lesdagen ook in de namiddag les, zo hebben ze het skiën des te sneller onder de knie.

 

Niveau

Kinderen < 16 jaar
KIDS0 Beginner, eerste maal op de latten
KIDS1 1-2 weken ervaring, vlot van een blauwe piste kunnen skiën
KIDS2 Gevorderd, vlot van een rode piste kunnen skiën
KIDS3 Expert, vlot van een zwarte piste kunnen skiën
Volwassen (ski)
VOLW0 Beginner, eerste maal op de latten
VOLW1 1-2 weken ervaring, vlot van een blauwe piste kunnen skiën
VOLW2 Gevorderd, vlot van een rode piste kunnen skiën
VOLW3 Expert, vlot van een zwarte piste kunnen skiën
Snowboard (snowboardlessen worden enkel georganiseerd bij minimaal 5 deelnemers van hetzelfde niveau)
SNOW0 Beginner, eerste maal op board
SNOW1 1 week snowboardervaring
SNOW2 Meerdere weken ervaring
SNOW3 Expert, rode piste normaal & switch naar beneden kunnen komen

 Terug naar boven

Vervoer

Reis met autocar

We reizen met autocars van Verhoeven uit Rijkevorsel en enkele volwaardige partners. Zij bieden moderne, comfortabele autocars. De chauffeurs zorgen voor een veilige en vlotte reis zodat je bij aankomst uitgerust bent en direct kan gaan skiën.

Heen- en terugreis

Bij de heenreis vertrek je in de loop van de avond en kom je ’s morgens aan op je bestemming. Ook bij de terugreis vertrek je ’s avonds om de volgende morgen rond 7.00 uur aan te komen op de eerste afstapplaats. (reistijden steeds behoudens slechte weers- of verkeersomstandigheden).

Royal Class

Op onze gezinsreizen, reizen we hoofdzakelijk met Royal Class autocars. Je hebt hier opmerkelijk meer beenruimte (95 cm) en de zetels zijn zeer makkelijk verstelbaar. Zo reis je in alle comfort naar de bergen.

Wetgeving

Alle autocars rijden conform de nieuwe Europese richtlijnen betreffende de rij- en rusttijden. Dit wil zeggen dat een autocar die ter plaatse blijft een of twee dagen niet kan rijden omwille van deze wetgeving. Als gevolg hiervan zal op sommige reizen gebruik gemaakt worden van de shuttledienst van het hotel of van de (gratis) plaatselijke skibus. Wij rekenen hiervoor op jouw begrip.

Opstapplaatsen

Bruski biedt verschillende opstapplaatsen aan, maar we proberen per traject het aantal opstapplaatsen te beperken tot maximaal drie. Zo zal het vertrek niet te lang duren en is iedereen snel op zijn bestemming. We vragen steeds om drie voorkeursopstapplaatsen uit te kiezen waar we zoveel mogelijk rekening mee houden tijdens de busindeling.
Vanaf 15 personen kan je, in samenspraak met Bruski, zelf je opstapplaats kiezen.

Antwerpen – GentGroot-BijgaardenHeist-op-den-BergLeuvenLummenRotselaarZandhoven

Maaltijden

Naast het half- of volpension voorzien we een extra ontbijt, waarna je onmiddellijk kan gaan skiën of de omgeving verkennen. Voor we terug naar België vertrekken is er steeds een lichte maaltijd voorzien.

Eigen wagen

 • Korting eigen vervoer: € 110/persoon
 • Check in hotel: vanaf 7.30 uur, kamers in de namiddag beschikbaar
 • Check out: op dezelfde dag als de busreizigers, voor 10 uur (tenzij anders aangegeven)

Voor wie met eigen vervoer reist, voorzien we geen extra ontbijt en avondmaal bij aankomst en vertrek. Eventueel kan je ter plaatse zelf een extra maaltijd reserveren.

 Terug naar boven

Skiverhuur

Huren bij Bruski

We bieden je de mogelijkheid aan om via Bruski materiaal te huren. Per skigebied hebben we één of meerdere partners waar we mee samenwerken.

Hoe gaat dit in zijn werk?

 1. Bij het online inschrijvingsformulier kies je het type materiaal naargelang je eigen skiniveau en wensen.
 2. Je krijgt van ons een gedetailleerde skihuurvoucher met het totaal te betalen bedrag. Dit bedrag betaal je rechtstreeks aan Bruski één maand voor afreis, samen met je reissaldo.
 3. Terplekke ga je met je skihuurvoucher naar de lokale winkel, hier wordt je geholpen door onze mensen en de mensen van de skihuur.

Voordelen van huren ter plekke (bij de door ons uitgekozen winkels):

 • Bij problemen kan je ter plekke geholpen worden;
 • Onze monitoren begeleiden jou bij het aanpassen van het materiaal;
 • Mensen met eigen wagen moeten geen materiaal meenemen uit België;
 • Op voorhand boeken en betalen via Bruski, geen geld nodig in de winkel, enkel nog jouw verhuurvoucher;

Onze Belgische Partners

Hoe gaat dit in zijn werk?

 1. Je gaat langs bij één van deze speciaalzaken
 2. De winkels die wij hebben geselecteerd raden we aan om hun kwaliteit en service

Voordelen van huren in België:

 • Geen wachttijd in de lokale verhuurwinkel;
 • Je wordt geholpen in je eigen taal, wat met technische vragen toch wel nuttig kan zijn;
 • Als je tijdig gaat uitkiezen en afhalen heeft men voldoende tijd om jou verder te helpen;

 Terug naar boven

Bruski annuleringswaarborg

Een annulatie dient altijd schriftelijk te gebeuren. Dit per mail of per aangetekend schrijven.

1. Duur: de annulatiewaarborg vangt aan vanaf de boeking van het reiscontract en eindigt bij aanvang van de reis.
2. Het verzekerde bedrag: de annulatiewaarborg dekt de reissom van het reiscontract.
3. Toepassingsgebied: U en alle deelnemers vermeld op het reiscontract kunnen een beroep doen op de annulatiewaarborg in de volgende gevallen:
  A. Ziekte, ongeval of complicatie tijdens de zwangerschap van:
    - U, uw samenwonende echtgeno(o)t(e) in rechte of in feite
    - Elke persoon die gewoonlijk met u in gezinsverband samenleeft
    - Elke bloed- of aanverwant tot en met de tweede graad
  B. Overlijden van:
    - U, uw samenwonende echtgeno(o)t(e) in rechte of in feite
    - Elke persoon die gewoonlijk met u in gezinsverband samenleeft
    - Elke bloed- of aanverwant tot en met de tweede graad of elke minderjarige bloed- of aanverwant tot en met de derde graad
  C. Zware stoffelijke schade aan uw woonplaats, tweede verblijfplaats of beroepslokalen,
  D. U of een persoon die gewoonlijk met u in gezinsverband samenleeft wordt ontslagen als werknemer.
4. De annulatiewaarborg bedraagt 4 % van de totale reissom.

 Terug naar boven